Casatoria de proba. Incearca inainte de a… spune DA-ul adevarat

Nu ai cumpara niciodata un nou smartphone daca nu ar avea o perioada de incercare, in care daca ceva nu merge il poti restitui companiei care l-a vandut, nu? Ai fi in stare sa faci la fel si in cazul casatoriei? Conform unui studiu recent, tot mai multi adulti si tineri sunt de acord cu ideea asta si ar fi dispusi sa o incerce imediat. Studiul a luat la intrebari 1.000 de americani cu varste intre 18 si 49 de ani si i-a pus sa-si spuna parerea despre relatiile care pot implica si o casatorie.

In alte imprejurari, ati mai auzit de barbatii si femeile care ar insela daca ar sti ca nu ar exista nicio pedeapsa, repercusiune directa sau indirecta sau de indivizii care cred ca monogamia nu e sanatoasa. Peste 43% dintre americanii chestionati au spus ca sunt de acord cu o casatorie de proba pentru doi ani, dupa care uniunea dintre cei doi posibili soti se va oficializa sau se va dizolva, fara nici un fel de acte, fara hartogaraie si procese. Doar 33% dintre ei ar fi ales o abordare de imobiliare-licente de casatorie cu valabilitate de 3, 7, 10, 30 de ani, dupa care termenii pot fi renegociati. In fine, 21 de procente au raspuns ca ar prefera metoda „prezidentiala”-casatoria tine patru ani, dar la doua „mandate”, respectiv dupa opt ani, ai dreptul sa schimbi partenerul (Doamne Fereste, ce gandire au astia care fac studiile-casatoria a ajuns obiect, nu mai e o simpla formalizare a iubirii dintre un el si o ea-bine, se poate acum in multe tari si el si el, ea si ea, ca sa fim corecti). Pot sa fie aceste trei tipuri de pre-casatorie realiste? Pe de o parte, nu poti blama tanara generatie ca nu vrea sa faca pasul cel mare prea repede pentru ca la tot pasul da de divorturi, fie in familie, fie in plan monden, pe la stiri, prin ziare.

Tanara generatie nu va accepta metoda „beta” prea curand, proba, pentru ca ei sunt obisnuiti cu ceva nou, in orice-tehnologie, social media, intalniri online-vezi sentimente.ro sau modelul „mai ai si alte intrebari pentru mine?”. Pe de alta parte, divorturile nu sunt totusi asa de multe, spun statisticile, iar cuplurile sunt fericite si au relatii destul de stabile. Asa ca sansele sa isi gaseasca un partener sau o partenera sunt destul de mari pentru tinerii „milenari” iar descurajarea nu ar trebui sa fie un sentiment care sa ne domine pentru mult timp, ba deloc.

No comments:

Post a Comment