6 pasi simpli pentru a-ti instrui creierul

Creierul tau, la fel ca toti ceilalti muschi ai corpului, are nevoie de exercitiu si antrenament. O multime de oameni au creierul complet neinstruit. Vrei sa iti mentii creierul in forma? In urma pasilor de mai jos vei descoperi cum poti imbunatati utilizarea creierului prin "exercitiu" si cum sa faci ca sa nu devina prea “lenes”.

1. Include cateva probleme de baza in activitatea ta zilnica. Incearca putina aritmetica de baza, fa un puzzle de cuvinte incrucisate, completeaza un Sudoku, sau axeaza-te pe jocuri care necesita gandire (spre exemplu, sahul). Aceste lucruri nu numai ca iti solicita creierul, dar iti pot imbunatati performantele (poate devii un maestru al sahului).

2. Include cateva exercitii in activitatile zilnice. Nu ajuta numai pentru creier, cat si pentru alte parti ale corpului, de asemenea. Exercitiile au totodata si beneficii mentale, cum ar fi imbunatatirea functionarii cognitive si reducerea riscului de a dezvolta dementa. Gandesti mai bine dupa efort, asa ca antreneaza-te putin inainte de a-ti pune mintea la treaba.

3. Mananca un mic dejun sanatos. Un mic dejun adecvat poate avea un impact destul de mare asupra capacitatii intelectuale. S-a demonstrat ca, copiii care consuma bauturi acidulate si snacks-uri dulci pentru micul dejun, au obtinut rezultate slabe la testele de memorie si atentie. Mananca un mic dejun sanatos zi de zi si vei observa ca vei avea energie cat pentru toata ziua.

4. Limiteaza uitatul la televizor. Cand te uiti la televizor, creierul tau merge in neutru. Un studiu a demonstrat ca oamenii care se uita la TV au avut o crestere a undelor cerebrale alfa - creierele lor erau intr-o stare pasiva, ca si cand ar sta in intuneric.

5. Razi. Studiile au aratat ca oamenii sunt de obicei mai buni in a rezolva exercitii concepute pentru a masura creativ gandirea dupa vizionarea unei comedii. Subiectii au  sustinut ca s-au simtit mai activi, mai interesati si entuziasmati dupa vizionarea comediei. Exista un avertisment, totusi: Umorul poate distrage atentia si poate reduce performanta cand vine vorba de sarcini non-creative.

6. Invata ceva nou. Prin invatarea de lucruri noi, poti exerseza o importanta componenta a creierului - abilitatea de a invata. Cauta pe Wikipedia ultimele stiri si citeste-le. O sa-ti fie de mare ajutor.

7. Nu face lucruri pe care nu vrei sa le faci. Daca te plictiseste sa faci probleme mentale de matematica, nu le face. Nu trebuie sa o faci, doar pentru a-ti exersa creierul. Daca nu poti sa te bucuri de ele, nu vei invata nimic!

No comments:

Post a Comment