Un smartphone de milioane... de utilizatori

Multe s-au scris despre Galaxy S4 de la Samsung si multe se vor scrie in continuare, pana cand cei de la Samsung vor lansa o varianta imbunatatita a acestuia sau alta firma va da lovitura cu un alt smartphone. Samsung Galaxy S4 a reusit sa creeze rumoare in jurul lui chiar inainte de lansare, asa cum numai Apple reuseste cu device-urile lor. Cee ce nu e putin lucru, mai ales ca cei de la Samsung au mai reusit ceva: sa atraga atentia inclusiv fanilor declarati Apple, care sunt recunoscuti pentru fidelitatea lor pentru brand. Cum arata o trecere in revista a performantelor acestui telefon:
Lansare Samsung Galaxy S4. Noul Galaxy a fost lansat initial in New York, la jumatatea lunii martie, iar in Romania a ajuns o luna mai tarziu, printr-un eveniment fastuos, asemanator celui din New York - smartphone-ul mult asteptat a fost adus cu un elicopter, asa cum s-a intamplat si la lansarea din America. La evenimentul din Romania, pe langa prezentarea propriu-zisa a telefonului, s-a vorbit si despre asteptarile pe care sud-coreeni le au de la acestia - ei spera ca noul device sa fie cumparat intr-un numar de 10 milioane de unitati lunar in intreaga lume.

Performanta in vanzari. In numai patru zile de la lansare, Galaxy S4 a fost vandut in 4 milioane de unitati, o performanta notabila, daca ne gandim ca predecesorul sau, Galaxy S3, s-a vandut in 3 milioane de unitati in 21 de zile, iar lui S2 i-au trebuit 55 de zile pentru a atinge acelasi numar de unitati vandute.
Design Samsung Galaxy S4. In clipul de prezentare, postat pe YouTube, pe canalul oficial al companiei, Galaxy S4 este caracterizat prin afirmatia: “este ceva ce nu ati mai vazut pana acum”, iar sloganul sau este “A life companion” (Un partener de viata - trad. rom.). Fata de S3, imbunatatirea este clara: are un ecran mai mare, un design compact, un pic mai patrat si mai subtire, iar materialele folosite pentru fabricarea lui sunt mai bune. Insa, per total, sud-coreenii de la Samsung au decis sa pastreze liniile S3, nu sa creeze un terminal complet nou, pe care insa l-au imbunatatit din toate punctele de vedere.
Functii si aplicatii inovatoare. Dintre multitudinea de functii si aplicatii inovatoare prin care se remarca noul Galaxy S4, cele mai importante sunt: Sound & Shot (in timp ce se face o fotografie, se inregistreaza si sunetele din momentul fotografierii), S Voice Drive (un fel de asistent personalul al utilizatorului care se afla la volan, care ii permite acestuia sa controleze telefonul, chiar daca are mainile ocupate), S Health (o aplicatie care monitorizeaza sanatatea utilizatorului) sau Smart Scroll, prin care utilizatorul isi poate folosi privirea pentru a “derula” melodii, clipuri sau text; functia de scroll se opreste in momentul in care utilizatorul isi ia privirea de la telefon.

No comments:

Post a Comment