Alegerea terenului pentru casa

De cand a inceput criza piata terenurilor si in special cea a cu terenuri pentru case este in continuu declin. Acest aspect, ma face si nu cred ca numai pe mine sa ma gandesc din ce in ce mai serios la varianta achizitionarii unui astfel de teren si sa imi construiesc casa visurilor. In conditiile in care piata de terenuri pentru case este atat de variata, si impostori sunt pe toate drumurile este bine sa analizam foarte bine situatia inainte de a lua o decizie. Mai jos sunt aspectele la care cred ca ar trebuie sa acodam o importanta sporita inainte de a ne arunca cu capul inainte in ceea ce pare a fi afacerea vietii noastre.
  • -    Daca terenul are utilitati, sau distanta acestora fata de terenul pe care vreti sa il cumparati. Trenul poate fi ieftin din aceste motive, iar costurile de racordare la utilitati poate fi un argument contra care sa cantareasca destul de greu un decizia de a cumpara
  • -    Documentele terenului trebuiesc verificate cu mare grija, si eventual ceruta pararea unui notar sau unui avocat, pentru a te asigura ca nu exista probleme ascunse cu terenul in cauza si acesta este motivul pretului scazut.
  • -    Trebuie verificat daca exista PUZ sau PUD, astfel incat sa nu existe riscul ca dupa achizitionare sa decoperi ca terenul nu este de fapt pretat pentru constructii.
  • -    Pe langa aspectele de mai sus ar trebuie analizata putin piata terenurilor asemanatoare din zona, pentru a te asigura ca pretul platit este cel al pietii si ca faci cea mai buna afacere.
Evident ca sunt si alte aspecte care ar trebui luate in considerare pe langa cele enumerate mai sus, dar cred ca este important sa nu va aruncati inainte doar pentru ca pretul este bun si localizarea terenului este superba, pentru ca este posibil va lucrurile sa nu fie asa cum par a fi.

No comments:

Post a Comment