Sfaturi pentru o vacanta in Grecia reusita

Pe langa cele evidente, precum sa nu uitati aparatul foto, crema de soare sau slapii de plaja, exista alte mii de sfaturi care va pot ajuta sa aveti o vacanta in Grecia minunata. Desigur, fiecare loc are propriul specific si ar trebui ca, pentru a le acoperi pe toate, sa scriem cateva mii de articole si nu unul, insa, vom incerca sa acoperim, aici, pe cele mai generale.
Primul aspect care trebuie luat in considerare, atunci cand mergeti intr-o vacanta in Grecia, este gastronomia acestui loc. Cu radacini pana in vremurile antice, bucataria greceasca este un amestec de savoare si culoare ce nu se rezuma doar la binecunoscutul tzatziki, ci este format din o multitudine de alte feluri bazate, in special, pe prepararea pestelui. De asemeni, trebuie, neaparat, sa gustati fructele specifice acestui loc, care sunt crescute bio si al caror gust difera, cu mult, de cel cu care ne-am obisnuit sa il aiba portocalele vandute in magazinele din tara noastra. Printre mancarurile recomandate, din Grecia, se afla si Chantillyul cu ananas sau Cataiful cu branza.
In marea majoritate a oraselor turistice din Grecia se poate cumpara un abonament turistic, care sa permita intrarea la toate muzeele de pe teritoriul administrat de catre acestia. In Atena, de exemplu, pretul unui astfel de abonament este de doar 15 euro, cu mult mai mic decat daca ar trebui sa platiti intrarea separat, pentru fiecare muzeu.
Marea majoritate a plajelor grecesti sunt o locatie ideala pentru snorkeling, datorita faunei marine deosebite. Daca nu sunteti, totusi, un fan al ochelarilor de scafandu, va recomandam sa vizitati, de cate ori este posibil, muzeul acvatic din apropierea locatiei in care va aflati, deoarece fiecare are propriul specific. Totusi, chiar daca va repugna ideea de a incerca snorkelingul in Grecia, dati-i, totusi, o sansa, pentru ca mai mult ca sigur ca va veti schimba parerea despre acest sport, dupa ce veti vedea frumusetile oferite de catre tarmurile Marii Egee.
Desi fiecare turist aflat in vacanta in Grecia vrea sa aiba drept amintire fotografii si suveniruri cat mai multe, cu ambele aspecte se pot intampina, adeseori, probleme. In cazul fotografiilor, in multe locuri este interzisa fotografierea si, de multe ori, localnicii protesteaza atunci cand doresti sa faci un instantaneu. In ceea ce priveste suvenirurile, cele vandute langa obiectivele turistice au preturi foarte piperate, ca si mancarea, de altfel, si este indicat sa le achizitionati, mai bine, din locurile care nu au un preponderent turistic ridicat. De altfel, intotdeauna locurile care nu sunt de interes turistic sunt mai ieftine si ofera o imagine mai buna a culorii locale, decat cele in care sute de turisti se inghesuie pentru a vedea un monument, iar Grecia nu face exceptie de la acest aspect, unele dintre cele mai frumoase experiente putand fi traite in micile sate pescaresti sau in oraselele de munte.

No comments:

Post a Comment