Cand devin nocive jocurile pe internet?

Internetul poate fi denumit una dintre principalele aparitii ale timpurilor noastre. In contextul unei societati bazate pe informatie si schimbul de informatii, internetul devine o sursa importanta de propagare a informatiei oriunde in lume in timp real chiar. 

Insa, in ciuda tuturor aspectelor pozitive pe care le are, internetul  detine si un aspect  mai putin cunoscut. Atunci cand utilizatorii de internet il utilizeaza doar pentru  jocuri, acesta tinde sa devina o problema in functie de timpul  petrecut. Din ce in ce mai mai multi tineri aleg sa petreaca ore, chiar zile cu ochii atintiti asupra monitorului, studiile aratand ca, cei care aleg sa-si petreaca timpul jucandu-se pe internet ajung sa-si ignore pana si nevoile de baza precum foamea. Linia de la a te juca doar cateva ore pe zi, pana la a deveni dependent de jocuri pe calculator este una foarte fina, controlul fiind rapid pierdut. Exista cazuri in care tinerii pasionati de jocuri de acest gen, declara ca s-au jucat si cate trei zile incontinuu, nerealizand cand a trecut timpul. Semnalul de alarma insa, este tras mult prea tarziu, deoarece dependenta de jocuri online afecteaza in cele mai multe dintre cazuri viata jucatorilor. Acestia ajung sa se confrunte cu situatii in care rateaza evenimente importante din viata lor precum examene ori ajung ca in momentul in care se trezesc dimineata sa deschida calculatorul pentru a se juca. Expunerea prelungita in fata calculatorului nu presupune numai dependenta jocurilor de acest gen, ci poate insemna si grave probleme de sanatate.

Cercetatorii care s-au aratat interesati de observarea comportamentelor si starii de sanatate a gamerilor au descoperit ca cei care petrec o perioada indelungata de timp in fata monitorului, pot dezvolta anumite crize de tip fotosensibil, datorita obiectelor din joc ce se misca foarte rapid ori a stimulilor vizuali mult prea luminosi.

O alta dereglare a organismului ca urmare a prea multor ore petrecute in jocuri o reprezinta migrenele, ori se instaleaza probleme de vedere destul de grave, ca urmare a nepastrarii distantei dintre monitor si ochi ori din cauza atentiei sporite care-i este acordata jocului, jucatorul uita sa mai clipeasca ceea ce duce la uscarea excesiva a ochilor. 

No comments:

Post a Comment