Si vara si iarna in Bulgaria

Ne-am obisnuit cu o paleta larga de oferte de vacanta in Bulgaria, insa vara, cand statiunile de pe litoralul bulgaresc iau partea leului, atragand tot mai multi turisti romani. Insa, in ultimii ani turismul bulgaresc pare sa isi joace bine cartea si mizeaza si pe turismul de iarna. 

Trei sunt statiunile cele mai intalnite pe care majoritatea agentiilor de turism le promoveaza si pentru care au oferte ski: Borovets, Bansko si Pamporovo. Sigur ca, la fel ca si in cazul vechiului razboi Romania-Bulgaria pentru vacanta de vara, si iarna avem parte de acelasi fenomen: pentru turele scurte de weekend romanii opteaza pentru Valea Prahovei si alte statiuni celebre pe la noi, in timp ce pentru vacante mai lungi sau sarbatori opteaza pentru Bulgaria. Asa cum ne-a obisnuit, turismul bulgaresc este mult mai axat pe turismul de familie, si face discounturi speciale pentru copii, ceea ce in Romania nu este inca o obisnuinta. De asemenea, in Bulgaria pretul pachetelor all-inclusive este foarte atractiv si cantareste mult in alegerea unei statiuni pe considerente materiale. In plus, si instalatiile si conditiile de schi sunt foarte bune: pornind de la ski –lifturi si pana la starea partiilor. De asemenea, investitiile recente in marile hoteluri din zonele cu trafic intens au facut ca acestea sa ofere o gama variata de servicii, printre care centre spa, sauna, fitness, dar si facilitati pentru copii.

In ceea ce priveste statiunile, Borovets este cea mai veche si cea mai cautata statiune montana din Bulgaria, cu servicii care se vor la nivelul celor oferite de destinatiile traditionale de ski din Vestul Europei. Este, de asemenea, o zona foarte buna si pentru alte sporturi de iarna, mai ales pentru snowboard, acesta avand o popularitate in crestere. Bansko este astazi probabil cea mai populara statiune bulgara, ce ofera peste 70 de km de partii si o zapada foarte buna pana prin luna mai. Daca, in schimb, nu cauti o statiune populara si vrei mai degraba liniste, poti opta pentru Pamporovo.

No comments:

Post a Comment